Nyugdíjas klub

Először 2006 őszén találkozott a falu mintegy huszonöt nyugdíjasa, hogy megbeszéljék, miként tudnának segíteni egymásnak és közösen hasznossá tenni magukat a csallóközcsütörtöki közösség számára. A találkozón az akkori polgármesternő, Kolláth Kornélia is részt vett, s az önkormányzat támogatásáról biztosította a szépkorúak közösségét. A biztatásnak köszönhetően novemberre elkészültek azok a dokumentumok, amelyek szükségesek voltak a nyugdíjasok klubjának bejegyzéséhez. A Csallóközcsütörtöki Nyugdíjasok Klubja polgári társulásként alakult meg, hivatalosan 2006. november 15-én.

A Klub életében változást jelentett, hogy a tagság a kétheti rendszerességgel tartott összejöveteleken arra a megállapításra jutott, nyitniuk kell más, hasonló szervezetek felé, amihez a legkézenfekvőbb megoldás az volt, hogy csatlakoznak a Jednota Dunaszerdahelyi Járási Nyugdíjas Szervezethez. A csatlakozási folyamat zökkenőmentes volt, így a klub 2007. március 27-étől a járási szervezet részeként működik, de továbbra is teljesen önállóan, saját programja szerint dolgozik. Mára a taglétszám 49 főre emelkedett, miközben a szervezet nyitott a további helyi szépkorúak, nyugdíjasok csatlakozására. Hiszen a nyugdíjasok klubjának kezdettől fogva az volt a célja, hogy rohanó világunkban, amelyre az elhidegülés, a bezárkózás a jellemző, közvetlen emberi kapcsolatokat építsenek és tartsanak fenn, hogy újra kitárulkozzanak és emberi melegséggel teljenek meg a szívek.

A klub munkáját nagy becsben tartja az önkormányzati testület és Őry Péter polgármester, összejöveteleikhez ingyen biztosítanak termet és anyagiakkal is támogatják a klub működését. Ennek köszönhető, hogy továbbra is rendszeresen, kéthetente tudnak találkozni, de az is, hogy a klub tagjai többször is ellátogathattak már a nagymegyeri, illetve mosonmagyóvári fürdőbe, és kapcsolatot építhettek ki a csákányi nyugdíjasok szervezetével, amely kölcsönös látogatásokban, közös programok megvalósításában is megnyilvánul. A klub tagjai aktívan bekapcsolódnak a faluközösség életébe, húsvétkor feldíszítik a falu kopjafáját, részt vesznek az adventi nagykoszorú készítésében, étellel, itallal várják a Dőre-járókat, a Falunap alkalmából pedig ők készítik a rendezvények látogatóinak a kedvencét, a hazai ízeket felvonultató réteseket. A klub talaján alakult meg a Csallóközcsütörtöki Daloskör is, amelynek ma is vannak szép számmal nyugdíjas énekesei. Hagyománnyá vált az is, hogy a klubtagok kerek születésnapját közösen ünneplik meg.

A Csallóközcsütörtöki Nyugdíjasok Klubjának elnöke Posvancz Margit, alelnöke Mogrovics Mária, kultúrfelelőse Rózsa Mária, pénztárosa Kovács Rozália, ellenőre pedig Seszták János.