Testvértelepülések

Balatonederics

Csallóközcsütörtök Település Önkormányzata (Csallóközcsütörtök) képviseletében eljáró Gajdács Ferenc Alpolgármester és Balatonederics Települési Önkormányzat (8312 Balatonederics, Kossuth u. 84.) képviseletében eljáró Németh József Polgármester a mai napon ünnepélyesen elkötelezzük magunkat, hogy lakosaink érdekében egy állandó kapcsolatot építünk ki községeink között és ezt a kapcsolatot minden módon támogatjuk.
Az együttműködés célja:

  • hogy a települések kölcsönösen megismerkedjenek egymás népeinek hagyományaival, a hagyományok megőrzésére szerveződő közösségekkel,
  • polgáraink között a kapcsolat minden területen fejlődjön,
  • a jobb, kölcsönös megértésen keresztül fejlődjön a települések és nemzetek barátsága.

Együttműködésünk során minden eszközünkkel arra törekszünk, hogy népeink barátsága tovább szélesedjen és mélyüljön.
Balatonederics, Csallóközcsütörtök, 2002

Balatonederics

Gyömrő

Gyömrő város és Csallóközcsütörtök község Testvértelepülési megállapodása

A Testvértelepülési Megállapodás célja A megállapodó Önkormányzatok elkötelezettek abban, hogy a felnövekvő új nemzedéknek a történelmi hagyományokhoz való szoros kötődését elősegítsék, ápolják, és ebben kölcsönösen segítsék egymást. Gyömrő város és Csallóközcsütörtök község Önkormányzatának testületei egybehangzóan kijelentik, hogy elkötelezettek a fent megfogalmazott gondolatok közös megvalósítása érdekében, ezért egymást TESTVÉRTELEPÜLÉSEKKÉ nyilvánítják.
Kelt: Gyömrő, 2010. július 3.

Gyömrő

Máriakálnok

Csallóközcsütörtök (Szlovákia) és Máriakálnok (Magyarország) községek 1997. október 17-én partnerkapcsolatot alapítottak. Aláírásukkal a polgármesterek megerősítették a partnerkapcsolatot.
Máriakálnok, 2011. június 24.

Máriakálnok

Csíkkozmás

Csíkkozmás Község és Csallóközcsütörtök Község a testvér-települési  megállapodást 2017. november 17- én kötötte meg.

Mindkét település lehetőségeihez és adottságaihoz mérten törekszik a kapcsolatok kiépítésére, a gazdaság, a kultúra, a turizmus, a vallás, a közigazgatás, a képzés és a sport területén.

Csíkkozmás (románul: Cozmeni) falu ,   Hargita megyében. 2002-től önálló község. Csíkkozmás Alcsík egyik jelentős települése, elnevezését a falu templomának a védőszentjeiről Szent Kozma és Szent Demjénről. A 2011-es népszámlálási adatok szerint a községnek 1470 lakosa volt.